Repülő taxizásba fektet a Daimler

2017.08.04. 06:04

Miközben épp egy nagy dízelautós visszahívást bonyolít és a német kartellbotrány egyik főszereplője lett, a Daimler gondol a jövőre is. Például kisegít egy német startupot, amely már az évtizedben beindíthatja repülő taxijait.

A Volocopter célja, hogy rövid időn belül autonóm üzemmódra is képes elektromos repülő taxikat gyártson. A cég egy kétüléses, függőleges le- és felszállásra képes, sok apró rotorral szerelt kopteren dolgozik egy ideje, most pedig épp azt jelentették, hogy 25 millió eurónyi (7,5 milliárd forint) pénzinjekciót kaptak befektetőiktől, amelynek jelentős része a Daimlertől érkezett.

volocopter-2x-you-and-the-city

Bár egyelőre nagyon futurisztikus a projekt, könnyen lehet, hogy hamarosan a Volocopter kopterei repkednek majd Dubaj fölött. A rekordhajhászatban amúgy sem szerény emirátus már bejelentette igényét automata repülő taxikra saját tervezett hálózatához. Sőt, a helyi közlekedési hatóság nyárra ígérte az első éles meneteket a kínai Ehang hasonló kopterével. A Volocopter is itt reménykedhet egy nagyobb megrendelésben, ezért az év végén már megtartanák az bemutatót a városban.