Így készült az életnagyságú Lego-McLaren

2017.08.05. 13:37

Tudjuk jól, Lego-kockákból szinte bármit megépíthetünk. Vannak persze kimondottan legendás autókról mintázott csomagok, de az igazán kreatívak maguknak oldják meg. A rajongók saját építőkészleteket hozhatnak létre a Lego Ideas oldalon, ahol tűnt már fel M3-as BMW, vagy éppen B csoportos raliautó is. A töréstesztjük sokszor nem az igazi, de hát nem is erre tartjuk őket.

Írtunk nemrég arról is, hogy a McLaren egy életnagyságú Lego-720S-sel készült az idei Goodwood Festival of Speedre. Az építés nagyjából kétezer munkaórát és mintegy 267 ezer Lego-kockát igényelt. Nem mindennapi teljesítmény, minden bizonnyal alapos tervezőmunkát, gondos előkészületet igényelt.

Meg is lett az eredménye, ha pedig már ennyi munkát beletettek, a teljes folyamatot meg is örökítették. Ebből aztán egy klassz idősűrítéses videót raktak össze: egyetlen percbe tömörítve láthatjuk, hogyan készült el az 1:1 méretarányú McLaren 720S.

Egy ekkora alkotáshoz mindenek előtt egy olyan alapot kellett összerakniuk, ami elbírja majd a teljes súlyt, és szállítás közben sem hullik darabjaira a mű. Az idő nagy részében hatan dolgoztak rajta egyidejűleg, de az utolsó simításokat (mintegy 13 ezer kocka beépítését) már kilencen végezték, Goodwoodban, a Festival of Speed helyszínén.

Az egyenként is kapható Lego-kockák ára változó, de a motor1.com tízcentes átlaggal számolva közel 27 ezer dolláros (hétmillió forintos) végösszeget kalkulált ki a kész autóra. Ha valaki ilyesmire vágyna, de sokallja az összeget, már 15 dollárért is kaphat Lego-McLarent. Igaz, az csupán 161 kockából áll, és mindössze 14 centi hosszú. De legalább elfér a polcon.

Fotók: mikeshouts.com