A luxus csúcsa az 1500 lovas személyi tank

2017.08.09. 14:04

Írtunk már a Howe and Howe Ripsaw EV2-eséről: olyan lánctalpas jármű, amely csak azért készült, hogy a gazdája száguldozhasson vele szinte bárhol, használati értéke viszont nincs. Már az eredeti sem volt gyenge a maga hatszáz lóerejével, de most elkészült egy 1500 lóerős változat is.

A fazon ugyanaz: két nagy lánctalp között egy egyszemélyes, csővázas kabin, és persze az új motor, egy 727 köbhüvelykes, azaz 12 ezer köbcentis V8-as, amely állítólag simán lead 1500 lóerő csúcsteljesítményt. Hogy ez mire elég? A videó tanúsága szerint szinte bármire, feltéve, hogy akad elég lezárható helyünk, ahol egy kis természetkárosítás nem gond. Talán egy befagyott tó a legjobb helyszín, bár a Ripsaw-nak látszólag mindegy, hogy min kell átgázolnia.

Ebben a gépben persze az az igazi luxus, hogy mivel rendszámot nemigen kap, vagy ha igen, csak olyan helyeken, amelyeknek az emberiség háromnegyede a létezéséről sem tud, kell hozzá szállítójármű is. Egy egy jó csapatáshoz valahogyan szerezni kell megfelelő területet, megoldani a vontatást, a fel- és lerakodást, és akkor indulhat a buli. De látva, hogy mit tud a sportkocsi-tank hibrid, az az érzésünk, mindig lesz olyan, akinek mindez nem túl nagy áldozat.