Az autó a közepe nélkül – művészet és teszt

2017.08.10. 06:19

Soufyane találmánya igazán meglepő: a francia művész autók képeiből alkot új objektumokat. Az ötlet az, hogy a képből kivág mindent, ami a két tengelyvonal között látszik, és az autó két végét összedolgozza. A végeredmény autónként nagyon eltérő lehet, de ami igazán érdekes, a legtöbb esetben tökéletesen megtartja az autó karakterét.

A képsorozat így is elég jó autóbuzéria-teszt, és akad a képek közt olyan, amely valamilyen használati tárgyra emlékeztet – a szerkesztőségi gyorskvíz során például automata porszívó és digitális mérleg jutott a kollégák eszébe. Soufyane variálja is a dolgot, az oldalnézetek mellett felülnézeti képeket is átalakít, szintén meglepő eredménnyel.

Az alanyok közt szinte minden van öreg amerikai autótól a fiatal japánig, de látszik, hogy a művész elsősorban az ismertebb, érdekesebb autók közül válogat. Egész sorozat Skyline-átalakítást készített, de nem hiányoznak a Mazda MX-5-ösök sem, ahogy a VW T1, a Bogár és a Porsche 911 Turbo sem úszta meg az átalakítást.

Azt is érdekes látni, hogy mennyi marad egy-egy autóból: az 50-es évekbeli uszonyos Cadillac itt is egy óriás, míg a Caterhamből vagy a Miniből tényleg csak vicces csonk marad.

Érdemes átlapozni a galériánkat, de sokkal több variáció található a szerző Facebook és Instagram oldalán.