2017.08.10. 16:28

Érdekes tanulmánnyal készül az Infiniti az idei Pebble Beach Concours d'Elegance-ra. A márka formatervezésért felelős alelnöke, Alfonso Albaisa úgy fogalmazott: eljátszottak a gondolattal, mi lenne, ha találnának egy olyan autót valahol a fák között, bokrok takarásában, amit hetven éve senki nem látott?

infiniti-retro 700

Így készült el az egyelőre csupán egyetlen fotón látható koncepció, amely az 1930-as, 1940-es évek versenyautóit idézi. Ugyanakkor Albaisa szerint az Infiniti modern dizájnirányzatát is felfedezhetjük benne – a Powerful Elegance-ként emlegetett formanyelvet. A hajtást villanymotorral (motorokkal) oldották meg.

Az elgondolás már csak azért is meglepő, mert az Infiniti a harmincas-negyvenes években még csupán kósza gondolatként sem létezett, a Nissan luxusmárkája 1989-ben indult. Igaz, a Nissan már jóval régebben belevágott az autógyártásba, de a versenysportba csak a hatvanas években szálltak be.

Mindez persze semmit nem vesz el a tanulmány érdekességéből. A Pebble Beach Conours d'Elegance-t augusztis huszadikán tartják, egy többnapos rendezvénysorozat részeként. Akkor nyilván többet is megtudhatunk a rendhagyó Infinitiről.