Csalószoftvert keresnek a Mondeókban

2017.08.13. 11:02

A Fordnál is vizsgálódnak a német hatóságok a dízelbotrány kapcsán. Ezúttal a Mondeókban keresnek trükközésre utaló nyomokat, esetleges csalószoftvert. A Wirtschaftswoche szerint a kétliteres dízeleket ellenőrzik.

A0D2961

A Ford hivatalos közleményt adott ki az ügyben, amelyben egyértelműen leszögezik: nem csaltak, és nem vetettek be semmiféle trükköt. Gunnar Herrmann, a vállalat németországi részlegének első embere szintén elmondta, nem alkalmaztak illegális eszközöket annak érdekében, hogy dízeleik a mérések során kevesebb károsanyagot bocsássanak ki.

Egyes források szerint nem a Mondeók az első Fordok, amelyeket ellenőrzés alá vontak a hatóságok. Korábban már a Focusokat és a C-Maxokat is átnézték, de nem találtak semmi rendellenességet. A német közlekedési minisztérium nem kommentálta az értesüléseket.

Németországban egyébként az év első hat hónapjában eladott új autók 41,3 százaléka dízel volt, tehát még mindig jól fogynak a gázolajos járművek. Igaz, a tavaly 46,9 százalékhoz képest visszaesés volt tapasztalható.