Két új Zagato Aston Martin érkezik

2017.08.17. 06:05

Tavaly láthattuk először az új Zagato karosszériás Aston Martin sporkocsik első két változatát de a kupéval és a roadsterrel nem elégedtek meg az olaszok, terveztek még két változatot, így több mint háromszáz autóért szedhetik be a 170 millió forintot meghaladó vételárat.

A legérdekesebb egyértelműen a Shooting Brake, de egyben erről tudunk a legkevesebbet: a gyáriak egyelőre csak egy vázlatot mutattak, illetve egy félig letakart autót. A Speedster lényegében annyiban tér el a tavaly leleplezett Volantétől, hogy a két ülés mögött áramvonalas bukóív-fedelek vannak, amelyek egy kicsit mozgalmasabbá teszik a nyitott karosszéria hátsó részét. Műszaki szempontból nincs változás: itt még a Fordnál gyártott hatliteres V12-es szívómotor 600 lóerős változatát alkalmazzák, bár az Aston Martin időközben megkezdte az áttérést a turbós AMG motorokra.

Sok a négyféle Zagato modellből összesen sem készül: 99-et terveznek előállítani a Coupé, a Volante és a Speedster változatokból, a Shooting Brake-ből pedig 28-at gyártanak, így összesen 325-öt értékesíthetnek a sorozat tagjaiból. Az Aston Martin kreatív igazgatója, Marek Reichman azt mondja, ennyi tulajdonos biztosan nem lesz, hisz már most is van jó néhány olyan megrendelőjük, ami mindegyik autóból rendelt egyet-egyet.