Új divatautót mutatott a Qoros

2017.08.22. 17:30

Bár úgy néz ki, a Qoros – illetve a háttérben álló Chery – egyelőre lemondott a nemzetközi terjeszkedésről, a kínálatot azért tovább bővítik.

Ezúttal egy négy és fél méteres SUV-t terveznek bemutatni, amely a Chery Tiggo 7-esen alapul, de ezzel állítólag a fiatalok ízlésének igyekeznek megfelelni. Valószínűleg ennek köszönhető a névválasztás is: egyszerűen Youngnak – angolul fiatalt jelent – hívják. A Tiggo sorozat valamikor a Toyota RAV4 szemtelen kópiájaként indult, de ma ebből már nem sok látszik, sem a Chery, sem a Qoros jelvényes változaton. A formaterv korszerű, ahogy a műszaki tartalom sem hat idejét múltnak. Az autó orrába 1,5 literes, 152 lóerős és 205 Nm csúcsnyomatékú turbós benzinmotort építenek, hatfokozatú kézi, vagy dupla kuplungos automatával.

Az autó 4,51 méter hosszú, 1,84 méter széles, 1,69 méter magas, a tengelytávja pedig 1,67 méter, azaz a VW Tiguan közvetlen ellenfele lehet belőle, legalábbis Kínában. Az viszont nem igazán valószínű, hogy Európában valaha is találkoznánk vele, hisz a Qoros néhány év ígérgetés után bizonytalan időre letett az exportterveiről.