Jöhet az első Hyundai pickup

2017.08.23. 11:11

Bő két és fél éve, a 2015-ös Detroit Motor Show-n már kiállított a koreai gyártó egy pickup-tanulmányt. A Santa Cruz önhordó karosszériás, látványos formatervű jármű volt, viszonylag rövid platóval és egymással szemben nyíló oldalajtókkal. Ha igaz, ezt a koncepciót örökli a majdani szériagyártmány is.

A hír most annyi, hogy a gyártótól kiszivárgott információk szerint a cégvezetés is rábólintott a Santa Cruz gyártására, amely a Tucson műszaki alapjaira épülhet. Ilyen módon eléggé eltér majd a konkurencia nagy részétől: hasonló felépítéssel, azaz keresztben álló motorral és önhordó karosszériával csak a Honda kínálja a Ridgeline pickupot, és a Fiat a Toro nevűt, de ez utóbbi modell csak Brazíliában elérhető. A kategóriában jellemzőbb a létra-alváz és a hosszában álló motor.

Érdekes módon arról is hallani, hogy Ausztrália és Délkelet-Ázsia számára egy alvázas modell is készül, azaz nem kifejezetten a spórolás motiválja a Hyundai tervezőit. Valószínűbb, hogy Észak-Amerikában olyan modellel szeretnének megjelenni, amely nem megy közvetlenül a detroiti trió, valamint a Toyota és a Nissan igen sikeres nagy, alvázas, platós modelljeivel szembe, inkább egy könnyedebb, stílusosabb alternatívát kínál.

Ha igazak a pletykák, a Hyundai pickupok még az évtized vége előtt megjelenhetnek, így a koreai gyártó újabb piaci szegmensben próbálhat megkapaszkodni.