Hoppá, gyári képeken a vadiúj Cayenne

2017.08.26. 09:54

A hivatalos premiert ugyan augusztus 29-re időzítette a Porsche, egy nagy adag kép került a netre ki tudja, milyen módon a vadiúj, harmadik generációs Cayenne-ről.

Az új Cayenne már a VW-csoport MLB platformján áll majd, azaz a következő VW Touareggel osztozik az alapokon. Ezen áll a teljesen új bódé, amin azért nem vitték túlzásba a stílusváltást. Az új Cayenne orrán különösen nem, itt karcsúbbak lettek a ledes lámpák, a motortértetőn van néhány új él, de nagyjából ennyi. Hátul már alaposabb volt a munka: teljesen eltüntették a nagy fényszórókat, helyette megkapta az új Panamera keskeny, széles lámpatestjét, míg a tetővonal hozza a vázlatokon már érzékeltetett sportosabb, enyhe lejtést.

A nagyobb újítás az utastérben jön. Egyrészt nyilván van millió új asszisztens és egyéb funkció, amiket a képeken nem látni, másrészt formailag is meglátszik a generációváltás. A középkonzolt teljesen újratervezték, aminek a lelke egy új, extrém széles kijelző. Új lett az óracsoport is, ami a konszernen belüli trendekkel ellentétben furcsamód maradt fizikai.

A képek alapján eddig ennyit tudni, az érdemi paraméterekig meg kell várni a hivatalos bemutatót jövő kedden. A hajtást azért lehet sejteni: várhatóan Panamerától kapott motorok hajtják majd. Egyrészt a bevezetéskor ott lehet már a kínálatban a háromliteres, turbós V6 330 lóerővel, másrészt a 2,9-es, ikerturbós 440 lóerővel. Lesz belőle plug-in hibrid is, de az várhatóan később, jóval a bevezetés után jön.