Kiss Norbi rajt-cél győzelmet szerzett a Hungaroringen

2017.08.26. 15:01

Simán nyert Kiss Norbi szombaton, a Kamion Európa-bajnokság hungaroringi fordulójának első futamán. A 32 éves szombathelyi pilóta mögött a négyszeres Eb-győztes német Jochen Hahn végzett a második, a mezőny egyetlen női versenyzője, a szintén német Stephanie Halm pedig a harmadik helyen.

Download.aspx

Kiss nagy fölénnyel, a második Hahnt nyolctized másodperccel megelőzve nyerte meg a délelőtti időmérőt, majd kiváló rajtot vett, és az első kanyarban magabiztosan megtartotta a vezető pozíciót. A második körben Hahn elhibázta a második kanyart, sok időt vesztett, hátránya emiatt másfél másodpercesre nőtt Kiss-sel szemben. Norbi a hazai közönség előtt folyamatosan növelte előnyét az élen, végül nagy előnnyel nyert. Kiss összetettbeli legnagyobb riválisa, a pontversenyben vezető cseh Adam Lacko ötödik helyen ért célba, így a magyar pilóta 12 pontot faragott 43 pontos hátrányából.

bet

A szombati második verseny 17.20-kor rajtol, majd vasárnap délelőtt jön az újabb időmérő, délután pedig további két futamra a Hungaroringen.

Fotó: fiaetrc.com