OLED-del villan meg a friss S osztály

2017.08.27. 11:35

Hamarosan megújul a Mercedes-Benz S osztály kupé- és kabrió változata. A németek a bemutató előtt egy teaser-videóval igyekeznek csigázni az érdeklődést - tegyük hozzá, ebben azért nem mutatnak világmegváltó újdonságot.

A videóban az új hátsó lámpát láthatjuk, amely immár OLED-technológiás. 33 különálló egység alkotja, amelyek mindegyike külön-külön vezérelhető. A teaserben éppen szegmensenként villannak fel. Az efféle megoldás felhasználható például az irányjelzőhöz - ahogyan mondjuk egyes Audiknál vagy a Ford Mustangnál már láthattuk a futófényszerű működést. A rövid videó tanúsága szerint azonban a Mercedes az indexet illetően marad a hagyományos villogásnál.

Az új hátsó lámpa mellett a külsőt illetően csupán apróbb módosításokat végeztek az S osztályon. A korábbi kémfotók alapján elmondható, hogy az első és hátsó lökhárítón is minimálisat faragtak. De persze nem is meglepő, hogy nem akarják túltolni a fészliftet. A technika a hírek szerint szintén változik majd. A 4,7 literes biturbó V8-ast cserélhetik le négyliteresre, de teljesítményben ez nem csökkenést jelent, sőt: az eddigi 455 lóerő helyett 463-at tud.

A felfrissített S Coupé és Cabriolet bemutatóját a szeptemberi Frankfurti Autószalonra tartogatja a Mercedes. Bár mindössze néhány hét van addig, nem kizárt, hogy a következő napokban még felfednek egy-két részletet.