Ócska kerékcsavarok miatt perelik a Fordot

2017.08.28. 16:35

A Fordot azzal vádolják, hogy a több amerikai típusán alkalmazott gyenge kerékcsavarokat, amelyek eltávolítása egy idő után komoly problémát okoz. A vádlókat egy ügyvédi iroda, a Hagens Berman képviseli, és a tét – a kártérítésen túl – nyilván egy nagy visszahívás kikényszerítése lehet.

lugnut

A probléma gyökere az, hogy a Ford a kerékcsavarokat nem egy darabból készítette, hanem egy vékony, préselt lemez fémkupakkal látta el. Így újonnan a csavarok sokkal tetszetősebbek voltak, viszont már kisebb korrózió is elegendő lehet, hogy a fémkupak kerékcserénél elszakadjon és leváljon a csavarról. Ezek után viszont komoly feladat valahogy mégis leszedni a csavarokat, sok esetben szerelőhöz kellett fordulnia az érintett Fordok tulajdonosainak. A per természetesen Észak-Amerikában forgalmazott modellekre vonatkozik elsősorban: a Fusion, a Flex, a Focus, az Escape és az F-350-es készült ilyen csavarokkal.

Egyelőre nem tudni, hogy a bíróság hogyan ítél majd, de a Ford jóhírének biztosan nem tesz jót, ha nagy nyilvánosságot kap, hogy egy olyan egyszerű alkatrészt is képesek elrontani a spórolás kedvéért, mint egy kerékcsavar.