2017.09.01. 15:35

A Mercedes S65 AMG Cabriolet alapjaira épül a Brabus legújabb csúcsmodellje. A Rocket 900 Cabrio a tuningcég szerint pillanatnyilag a világ leggyorsabb nyitott tetejű négyülésese. Itt nem fogja vissza elektronika a sebesség növekedését: simán elengedi 350 km/h fölé is.

A Brabus a Rocket modellekkel mindig rekordokat ostromolt. Korábban elkészítették a világ leggyorsabb rendszámos szedánját – ezen versenyeztek is egy kicsit a BMW-tuner G-Powerrel – ezúttal pedig a kabriók királyát próbálták elkészíteni, alighanem sikerrel. Az alap az S65 AMG Cabriolet, ami eleve nem lassú a maga 630 lóerejével, de erre jó nagy lapáttal rátesz a Rocket. Az AMG biturbó V12-eséből a Brabus már korábban is csinált igazán durva változatokat, de ez eddig a csúcs.

A hengerűrtartalmat hatról 6,3 literre növelték, így kerek 900 lóerőt és 1500 Nm csúcsnyomatékot hoztak ki belőle, bár a nyomaték maximumát 1200 Nm-re kellett korlátozni, hogy a hajtáslánc elemei hosszabb élettartamúak lehessenek. Ez a motor persze meg sem érzi a közel kéttonnás karosszériát: a gyorsulás 100 km/h-ra 3,9 másodperc alatt megy, a végsebesség pedig 350 km/h felett van, bár ezt a német autópálya-hálózaton sem könnyű kipróbálni.

Egy ilyen autóban persze fontosabb az indokolatlanul gyorsan közlekedés lehetősége, és persze a látvány, mint a valódi száguldás. Erre utal az extravagáns belső tér a steppelt vajbőr fotelekkel, a 21 hüvelykes felnik, amelyek helyett akár 22 hüvelykeseket is rendelhet, akinek a nagy sem elég nagy, és persze az átprogramozott műszerfal-kijelző, amelyen a sebességmérő utolsó beosztása mellé a 400-as szám kerül.

Az egyelőre nem derült ki, hogy egy ilyen Rocket 900-asért mit kérnek, de valószínűleg ez is kiderül a Frankfurti Autószalonon szeptember közepén, ahol élőben is megmutatják a világ leggyorsabb négyüléses kabrióját.