Önvezető autókat tesztel a Samsung

2017.09.02. 16:57

Megkapta a szükséges engedélyeket, így Kalifornia állam közútjain tesztelhet önvezető prototípusokat a Samsung. A dél-koreai óriásvállalat ezzel egy közel negyven céget tartalmazó listára került fel – ennyien végeznek hasonló teszteket Kaliforniában.

uc-ri 700

Ez persze nem azt jelenti, hogy a Samsung saját autókat fejlesztene. Viszont beszállítóként számos nagy gyártó partnere, Dél-Koreában például Hyundai-okba építve próbálgatják saját szenzoraikat, szoftvereiket. Hazájukban május óta folyik a próbaüzem. Az egyesült államokbeli tesztekről egyelőre nem árultak el részleteket.

Természetesen nem ők az első olyan elektronikai óriáscég, amely az autonóm közlekedésbe is beszállna. Az Apple és az Nvidia egyaránt belevágott már hasonlóba, a Google pedig saját fejlesztésű autóját reszelgeti már jó ideje.

A Samsungnak a tesztekről jelentéseket kell majd készítenie, amelyeket be is nyújtanak a kaliforniai felügyelő szervekhez. Ha ezek teljes tartalma nem is kerül majd nyilvánosságra, azért néhány részletet biztosan megosztanak majd a sajtóval is a próbaüzem eredményeiről.