Ha kéne neki, se kaphatná meg az Alfa Romeót vagy a Maseratit Kína

2017.09.03. 12:47

A Fiat Chrysler elnök-vezérigazgatója, Sergio Marchionne maga cáfolta, hogy a közeljövőben kínai kézbe kerülne az olasz-amerikai járműipari csoport két tagja, az Alfa Romeo és a Maserati. 

brrb

Marchionne azt mondta, az Alfa Romeo és a Maserati nem áll készen a járműipari csoportból való kilépésre. A vállalatvezető érthetőnek nevezte a tömegtermelésről történő leválasztás kívánalmát, de mint hangsúlyozta: A mostani nem az a pillanat, amikor erre sor kerülhet és hiányoznak a feltételek is. A vezér egyben elképzelhetőnek mondta, hogy eljön az az idő valamikor a jövőben, amikor a leválás bekövetkezik. Erre azonban egészen biztosan csak azután kerülhet sor, ha távozom posztomról - szögezte le.

Marchionne azután tette egyértelművé a kérdést, hogy előzőleg több olasz lap arról számolt be, kínai cégek érdeklőnek az Alfa Romeo és a Maserati megszerzése iránt. Sőt, augusztus közepén még olyan hírek keringtek, hogy Kína egyik vezető járműgyártója, a Great Wall Motor ajánlatot készül tenni a Fiat Chrysler Automobiles egészére vagy annak egy részére. Az ázsiai vállalat az akkori hírek szerint különösen a cég két legsikeresebb márkája, a Jeep és a Ram iránt érdeklődött.