2019-ben jön a Mercedes GLB

2017.09.09. 14:49

Három éve már, hogy először hallottunk a Mercedes új crossoveréről, úgy fest, már megvan, mikor jön a GLA nagytestvére. Várhatóan még az évtized végéig piacra ér a BMW X2-konkurensének szánt GLB.

Egy hosszú előjáték után tisztázódni látszik a GLB sorsa. Az elmúlt három évben többször előkerült kompakt SUV körül körvonalazódnak a konkrétumok, legalábbis az Autobild egész pontos részleteket tudott meg róla. Ahogy az várható volt, a következő generációs GLA platformjára épül majd, de egy mérettel nagyobb lesz nála, az előzetes infók szerint egész konkrétan 4,55 méteres, amivel 12 centit verne hosszban az aktuális GLA-ra.

Várhatóan a crossover is fronthajtással jön alapból, de lesz belőle összkerekes változat is. Sőt, sok helyen már most tényként írnak plug-in hibridről és egy 400 kilométeres hatótávú full villanyváltozatról. A legérdekesebb kérdés viszont a dizájn marad. A GLB-ről szóló első hírek idején, három éve még a 2012-es Ener-G-Force tanulmánnyal illusztrálták mindenhol. Azt a nagyon koncepciószerű formát aligha tartják meg egy az egyben, de a szellemiség talán marad, és több fantáziát tesznek majd a crossoverbe, minthogy feldagasszanak egy GLA-t. Talán a jövő heti Frankfurti Autószalonon már elárulnak erről is ezt-azt.