Budapesten tesztelik az új Suprát

2017.09.10. 16:29

Már a célegyenesben lehet az új Toyota Supra fejlesztése. A japánok a BMW-vel közösen dolgoztak azon a platformon, amelyre mindkét márka saját sportkocsit épít. Már az első hírek is arról szóltak, hogy 2017 második felére készülhetnek el, egy évvel ezelőtt pedig kémfotókat is láthattunk. Most olvasóink Budapesten szpottolták az álcázott prototípust. Először András küldött képet, ő Kőbányán látta mozgásban a Suprát.

Nem sokkal később Valentin a József körútról jelentkezett, ott kapta le a sűrű forgalomban araszoló autót. Egyelőre annyi biztos információ áll rendelkezésre az új Supráról, hogy kupé lesz - szemben a vászontetős BMW-testvérmodellel. Vélhetően a bajorok sorhatos turbómotorját kapja meg, amelynek teljesítményszintje igen jól skálázható. Más feltételezések szerint a Toyota saját hibrid hajtásláncot épít be.

Az sem kizárt egyébként, hogy nem is a Toyota nevet viseli majd a Supra: a gyári sportrészleg, a Gazoo lehet a névadó. Hogy aztán Gazoo Supra vagy Toyota Supra Gazoo lesz belőle, egyelőre nem tudni.