2017.09.10. 14:50

Újabb kedvcsináló fotót adott közre a Mercedes-AMG a hamarosan érkező, Forma-1-es technikát rejtő szupersportkocsijáról. Gondosan felépített kampányról van szó, hiszen előbb a motort és a futóművet mutatták meg, majd az autó orra sejlett fel az árnyékból. Most a fenekét mutogatják.

projectone hatul

Ezúttal tehát elénk tárulnak a tekintélyes szellőzőrostélyok, láthatjuk a középen kivezetett kipufogót, és az oldalanként három négyszöget formázó hátsó lámpát. A Project One legalább annyira brutálisnak tűnik ebből a szögből is, mint amilyen benyomást szemből is kelt. És tudjuk jól, hogy nem csupán művi vicsorgásról van szó, hiszen a kaszni igazi csúcstechnikát rejt.

A Mercedes Forma-1-es versenyautóiból lényegi változtatás nélkül emelik át a V6-os turbómotort, és biztos ami biztos alapon még négy villanymotorral megtámogatják. Így 1020 lóerő körüli csúcsteljesítményről beszélhetünk, aminek állítólag alig több mint 1,3 tonnát kell majd mozgatnia. Menettulajdonságairól egyelőre nem közöltek részleteket.

A Project One-t a hamarosan rajtoló Frankfurti Autószalonon mutatják be hivatalosan, mi pedig ott leszünk, hogy testközelből is megnézzük magunknak.