2017.09.10. 13:00

Különleges Ferrarit kínál eladásra az RM Sotheby's aukciósház. A tavasszal Genfben bemutatott 812 Superfast szélcsatornás teszteléséhez használták ezt a karosszériát - bár feleakkora mint az igazi, mégsem olcsóbb.

ferrari-812-superfast-wind-tunnel-model 700

Az 1:2 arányú kasznit szénszálas műanyagból készítették el a mérnökök, majd ezen végezték el a különböző aerodinamikai vizsgálatokat, teszteket. Természetesen a Superfastban meglévő 6,5 literes V12-est ebből kihagyták, motor nélküli karosszériát vihet majd haza az árverés győztese. Csak emlékeztetőül: a 812 Superfast 800 lóerőt és 718 newtonmétert tud, nulláról százra 2,9 másodperc alatt gyorsul.

Az egyedi szélcsatornás prototípus a most hétvégi "Ferrari - Leggenda e Passione" árverésen kerül kalapács alá. Akár 100 millió forintnyi összeg is befolyhat érte. Összehasonlításképp: egy igazi, önerőből mozogni képes Superfast ára 80 millió forint körül mozog.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.