2017.09.15. 17:28

Milyen jó, hogy a Frankfurti Autószalon területe ennyire felfoghatatlanul nagy. Két pavilon között a szabad levegőn sétálgattam gyanútlanul, és azt láttam, hogy a távolban vöröslik valami. Egy piros autó sárga tetővel, mint a Különben dühbe jövünk című filmben. Gyerekkorom óta imádom Bud Spencer és Terence Hill filmjeit, úgyhogy a lábam szinte magától vitt oda a buggy-hoz.

Közben megpillantottam a két olajoshordóból rögtönzött asztal mögött szerelőruhában ücsörgő német Bud Spencer-imitátort is, aki lelkesedésemet látva oda is jött hozzám. Nehogy már ne vegyem észre a legendás pofonosztó aláírását az autón. Pontosabban aláírásait, hiszen jutott belőle a tetőre, az ülések támlájára és fémplakettekre is. Nyilván ezek nem saját kezű szignók, de szó nincs róla, hogy elbitorolták volna, teljesen jogszerűen használták fel.

A bajorországi székhelyű Quadix nevű cég - mily meglepő - quadokkal és buggy-kkal foglalkozik, és ők forgalmazzák a Vintage Buggy-t is, amellyel a hetvenes éveket igyekeznek megidézni. Potom 17 ezer eurót kérnek darabjáért, vagyis ötmillió forintot meg még némi aprót. A Bud Spencer-féle, piros színű, sárga tetős limitált szériásból viszont csupán száz darab készült, még jó, hogy drágább (20 ezer euró, több mint hatmillió forint).

A Vintage Buggy - függetlenül attól, hogy limitált vagy sem - 1100 köbcentis, 16 szelepes négyhengerese 68 lóerőt tud, de létezik belőle húsz lóerőre fojtott változat is, hogy megfeleljen mindenféle vonatkozó szabályozásoknak. Végsebessége 95 km/h körüli. Van benne szervó és elektromos kézifék, kipufogórendszere rozsdamentes acélból készült, kasznija üvegszál-erősítésű. Összességében tehát egészen komoly cucc, azt hiszem, ilyet kérek karácsonyra.