Olcsóbb terepjáró jön a Volkswagentől?

2017.09.17. 12:48

Egyenesen a Volkswagen fejlesztési igazgatójától származik az információ az új modellről, amely Észak-Amerikában a márka legkisebb szabadidő-autója lesz, de nem csak ott tervezik forgalmazni.

2018-vw-tiguan-allspace-2

Meglepően hamar bemutatják az MQB platformra épülő, de az előző Tiguanhoz hasonló méretű újdonságot, legalábbis erről beszélt Dr. Frank Welsch, a VW-nél a modellfejlesztést irányítja. „Amerikában jelenleg a hosszú tengelytávú Tiguant forgalmazzuk, de ez a másik modell közelebb áll az Európában kapható rövid változathoz. Egy kicsivel kisebb is annál, talán az előző Tiguan méretéhez áll a legközelebb, de műszakilag korszerűbb annál, hisz az MQB platformra épül. Kínában már jövőre bemutatjuk az autót, azt viszont még vizsgáljuk, hogy az Egyesült Államokban és Oroszországban érdemes-e bevetni.”

Welsch azt is egyértelművé tette, hogy ez a modell nem azonos a Polo alapú T-Cross-szal, és az elektromos I.D.Crozz-hoz nincs köze. Szavaiból úgy tűnik, Európában nem is fontolgatják a forgalmazását, a megcélzott piacok alapján pedig az az érzésünk, nem csak méretben tér majd el az új típus a Tiguantól és a T-Roctól, hanem árfekvésben és minőségben is. Nem lepődnénk meg, ha az Egyesült Államokban forgalmazott Atlashoz hasonlóan ezt is úgy alakítanák ki, hogy elsősorban árban legyen versenyképes, itt-ott akár a minőségérzet rovására, mivel egyes piacokon csak így lehet versenyképes a VW márka.