Éveket késik az Alfa Romeo nagykocsija?

2017.09.19. 11:00

Az Alfa Romeo nagy feltámadásából eddig nem lett semmi, hiába öntöttek a márka fejlesztésébe ötmilliárd eurót. A Giulia nem fogy úgy, ahogy tervezték, és eddig a Stelvio sem látszik nagyobb sikernek, az észak-amerikai visszatérés pedig egyelőre nem hozta a várt eladásnövekedést. Ha a jelenlegi tempóban vásárolják az Alfákat, abból az Egyesült Államokban évi 20 ezres eladás sem jön ki, még akkor sem, ha a Stelvio lesz olyan sikeres, mint a Giulia.

Ezek után nem nagy meglepetés, hogy a Giuliánál egy számmal nagyobb, egyelőre csak Tipo 961 néven ismert modell bemutatásának elhalasztásáról beszélnek. Az eredeti, 2014-ben közzétett tervek szerint 2018-ig nyolc vadonatúj Alfa Romeo modellnek kellett volna megjelennie, de ebből aligha lesz valami, eddig a nyolc tervezett típusból kettő valósult meg, még lenne vagy tizenöt hónap a maradék hat bemutatására.

A 961-es, vagy ahogy egyesek emlegetik, az Alfetta csúszásának okairól egyelőre csak találgatások születtek, de a legvalószínűbb az, hogy a Fiat-Chrysler vezetése felülvizsgálta a terveit: nem öntenének további euró-milliárdokat egy olyan márkába, amely egyelőre messze a várakozások alatt teljesít. Inkább a Jeep és a Ram modellfejlesztését gyorsítanák, azét a két márkáét, amely még jelentős nyereséget hoz a cégen belül, így gyakorlatilag eltartja az olasz-amerikai autógyártót.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.