Terepjáró jön a DS 3 helyére

2017.09.19. 06:49

Lassan halad az önálló DS paletta kialakítása, de úgy tűnik, egy nagyobb mennyiségben eladható alapmodell fejlesztéséhez már hozzáfogtak a PSA tervezői. A DS 3 – lánykorában Citroën DS3-ként ismertük – ugyan nem volt sikertelen, de a franciák is a nagyobb haszonnal kecsegtető irányba indulnak: kisautó helyett kis városi terepjáró lesz a márka alapmodellje.

ds suv

A DS márka brit igazgatója mesélt az új típusról, amelyet várhatóan már jövőre megmutatnak a közönségnek – alighanem tisztán elektromos tanulmányautóként – mielőtt 2019-ben elkezdődik a forgalmazása. „A piac a kis terepjárók felé növekszik, nem a háromajtósok felé, így mi is változtatunk a kínálaton.” - mondta Stéphane Le Guével. Valószínűleg a szériaváltozatból is készítenek tisztán elektromos üzemű kivitelt is, de valószínűleg többféle dugattyús motoros kivitel is lesz.

A teljes DS választék a tervek szerint hat modellt tartalmaz majd. Ezek közül négy lesz emelt hasmagasságú városi terepjáró-féleség, és csak kettő hagyományosabb személyautó. Mindből készítenek környezetbarát változatot: a nagyobbakból konnektoros hibridet, a kisebbekből tisztán elektromos hajtásút. A nyilatkozatok szerint legalább egy olyan típus is várható, amely csak hibrid hajtással lesz kapható.