Leverte a Porsche a Lamborghinit a Nordschleifén? Még az is lehet

2017.09.22. 06:08

De az is lehet, hogy nem. A Porsche még nem mondott semmit, egy pálya mellett álló fotós két fotója csupán a kapaszkodó az ügyben. A 911 GT2RS lehet az új király.

Október óta tartja a Lamborghini Huracan a Nordschleife rekordját az utcai autók között egy 6 perc 52 másodperces idővel. Lassan egy éve, hogy ők a referencia minden valamire való, a pályázást komolyan gondoló sportautó-gyárnak. Várható volt, hogy a Porsche elviszi az új ikerturbós, 700 lóerős szörnyetegét a műfaj általánosan elfogadott farokméregetésére, egy nagy futásra a Nordschleifére. Ennek hírét persze nem terjesztették volna, ha nem sikerül összehozni az új rekordot. Nos, a jelek szerint még az is lehet, hogy sikerült, de ezt a Porsche még nem kürtölte világgá.

Dale Lomas, a Bridge to Gantry egyik szerkesztője írja, hogy kint volt szerdán a pálya mellett és figyelte a köröző 911 GT2RS-t. Mint írja, az idő tökéletes volt a kísérletre: száraz és napos. Lomas a célvonalhoz közeli ponton fotózott és csinált egy-egy fotót a körözgető sárga Porschéról nagyjából ugyanazon a ponton, de két külön körben. Azt mondja, megnézte a képadatokat és úgy fest, 6 perc 54 másodperc telt el a kettő között. Lomes szerint még az is lehet, hogy ugyanazt a pontot nézve inkább 6:52, bár a csatolt képeket látva mi inkább 6:57-re tippelnénk, de ehhez egyetlen kapaszkodó a két fotó. Akárhogy is, a 918 Spyder 6:57-je meglehet neki, azaz a leggyorsabb Porsche címe alighanem az övé, és az sem kizárt, hogy Lomesnek lesz igaza. Egyrészt az biztos, hogy a pálya adott pontján hét percnél rövidebb idő alatt ért körbe a Porsche, és simán lehet, hogy a célegyenesnél, ahol számít, lényegesen gyorsabban ért körbe.