Vázlaton a következő Mercedes Sprinter

2017.09.26. 13:59

Ez az első alkalom, hogy a Mercedes megmutatja a Sprinter következő generációját. Legalábbis elméletileg, mert a vázlaton látható autó láttán az az érzésünk, már láttuk valahol.

sprinter pv

Jellegében és arányaiban a Sprinter épp olyan, mint a tavaly szeptemberben bemutatott Vision Van, csak a drónok nélkül. Akad még néhány eltérő részlet – a Sprinternek nagyobbak a fényszórói, más a hűtőrács mintázata, és van rajta néhány plusz él, viszont szinte ugyanolyan az első fényszórók formája, a kerekek körüli domborítások, és összességében az autó jellege is. Egyéb részleteket nem árultak el az új típusról, viszont azt már most tudni lehet, hogy a két európai furgongyáron kívül egy új észak-amerikai üzemben is gyártják majd.

A Mercedes eddig a Volkswagennel együtt fejlesztette nagyobbik furgon-sorozatát, ez az első Sprinter, amelyet önállóan terveztek és gyártanak. Ennek fényében nagy kérdés, hogy nem lesz-e túl sok a meglevő európai gyártókapacitás, amely korábban két márka igényeit elégítette ki.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.