BP23: ez lesz a leggyorsabb utcai McLaren

2017.09.29. 13:03

Minden tekintetben megpróbálják felülmúlni az eddig készült McLareneket: végsebességben és gyorsulásban mindenképp, de valószínűleg fogyasztásban is.

Az álcafóliával bevont tesztjármű legfeltűnőbb eltérése a 720S-hez képest a középre helyezett vezetőülés – ha igaz, ez a majdani sorozatgyártmányban is ide kerül, mivel a BP23-ast állítólag az legendás McLaren F1 1+2-es üléselrendezéséhez hasonlóval tervezik.

A lényeg azonban nem látszik kívülről: új hibrid hajtásrendszert terveztek az autóhoz, alighanem a jól ismert V8-as bitrubó motor újabb, négyliteres változata köré. A P1 összteljesítménye is 916 lóerő volt – ennél nyilván többet tud majd az új rendszer, már csak a nagyobb benzinmotor miatt is.

A gyáriak hyper-GT-nek hívják az újdonságot, amelyet várhatóan jövőre mutatnak be, az első példányokat pedig 2019-ben vehetik át majdani tulajdonosaik.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.