Új nürburgringi rekord, Alfa Stelvióval

2017.09.29. 15:19

Ma már szinte mindennapos, hogy a sportosabb típusok a Nürburgringen bizonyítják a gyorsaságukat. Az Alfa Romeo a Stelvio Quadrofogliót vitte ki a 20,8 kilométeres pályára, és sikerült begyűjtenie egy kategória-rekordot.

Az új rekord 7'51,7”, amivel az előző Porsche Cayenne Turbo S 7'59,7”-es idejét múlták felül. A Stelvio Quadrofogliótól nem meglepő az eredmény: ugyanazt a 2,9 literes V6-os biturbó motort építik bele, ugyanazzal az összkerék-hajtással, amelyet a Giulia csúcsváltozatába is. Az 510 lóerős motorral a Stelvio 3,9 másodperc alatt érheti el a százas tempót, a csúcssebessége pedig 284 km/h. Természetesen ahhoz, hogy a Nürburgringen igazán gyors tudjon lenni, kellett egy tapasztalt pilóta is: a rekordot Fabio Francia állította fel, aki korábban a Giulia Quadrofoglióval is futott már egy 7'32"-es rekordot ugyanitt.

Nagy kérdés persze, hogy ez a rekord meddig maradhat fenn, hisz a Porsche épp most cserélte le a Cayenne-t, és ha megjön a V8-as Turbo S változat, valahol meg kell mutatni, milyen gyors.