Vitus csak megkóstolta a McLarent, milliós kártérítést fizethet a gazdája

2017.09.30. 14:09

Még tavaly szeptemberben történt, hogy egy McLaren tulajdonosa, Markus Zahn leparkolta 650S-ét egy vogelsbergi istálló mellé. Egy 70 milliós sportautót, méghozzá narancssárgát – azt mondják, ebből lett a baj.

9000852-3x2-700x467

 Zahn miután visszatért autójához, a visszapillantóba nézve vette észre a szőrös füleket az autó mögött. Állítólag ekkora már nem első falatjait próbálta megszerezni a McLaren seggéből egy helyi állat. Ő volt Vitus, az istálló szamara, aki fogaival 30 ezer eurós kárt hozott össze vastag, mély karcolások formájában.

donkeycollage29

Zahn aztán ki máson, Vitus gazdáján próbálta behajtani kárt, de a gazda nem akart fizetni, így jutott az ügy a német bíróságra, amely most az autósnak ítélt. (fura mellékszál, de a bíróságon állítólag még az is elhangzott a hatóság részéről, hogy színe miatt a szamár simán a répára asszociálhatott az autóról)

645x400-1506617741755

A gazdi szerint egyrészt Zahnnak nem is szabadott volna az állat kerítése mellé parkolnia, másrészt mindegy is, mert Vitus amúgy sem tenne olyat, amivel vádolják. Most viszont a bíróság megállapította a gazda felelősségét és 6000 euró (1,8 millió forint) kártérítésre kötelezte. Ennyi volna az önrész, a többit fizeti a casco szamártámadásra is? Nem derült ki. A parádés bulvársztori viszont még nem ért véget, a gazda fellebbezett.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.