Éjjellátót és hőkamerát is kapott a Rezvani Tankja

2017.10.01. 10:31

Az amerikai Rezvani Motors neve csak mérsékelten lehet ismerős. Eddig lényegében egyetlen típusuk ugorhatott be az egyszeri autóbolondnak: a nemes egyszerűséggel csak Beastnek, azaz szörnynek nevezett nyitott sportkocsiból készült egy erősebb, X-jelű, majd keménytetős, Alpha névre keresztelt változat. Most viszont valami egészen mással rukkolnak elő.

Egyelőre csak néhány kedvcsináló fotón láthatjuk a Tankot, amely egy futurisztikus formájú, hadiipari ihletésű hobbiterepjáró. Sziluettje kissé a legendás Humvee-t idézi, arányaiban viszont közelebb áll a Jeep Wranglerhöz. A négyajtós SUV öt embernek kínál majd elegendő helyet.

A Rezvani egyelőre nem tálalt ki teljesen a műszaki adatokról. Annyit azonban már tudni, hogy kategóriájához képest komoly hasmagassággal álmodták meg a Tankot, az összkerékhajtás azonban csak opcionális lesz. Kétféle motorral kínálhatják, amelyek közül az erősebbik 500 lóerő körüli teljesítmény leadására lesz képes. Köbcentikről, hengerszámról és nyomatékról még nem beszéltek. Az extralistán a hagyományosnak mondható elemek mellett éjjellátó és hőkamera is szerepel majd, és páncélozott kivitelt is lehet rendelni.

A Tank már eléggé előrehaladott szakaszban tart: jelenleg befektetőket keresnek, de ha minden kedvezően alakul, az első példányokat már idén leszállítanák.