Biztonságosnak bizonyult az Alfa Giulia

2017.10.04. 17:50

Ahhoz képest, hogy olyan pletykákat is hallottunk az Alfa Romeo szedánjáról, hogy biztonsági problémák miatt csúszott a bemutatója, kellemes meglepetés a legutóbbi szereplése az IIHS töréstesztjén. Ezt a szervezetet az amerikai biztosítótársaságok alapították, így talán ez mondható a leginkább függetlennek – ennek fényében különösen értékes ez az eredmény.

A Giulia ráadásul a Top Safety Pick+ minősítést kapta, ami a legjobb az IIHS értékelési rendszerében. Simán vette az olyan akadályokat is, mint a kis átfedéses törésteszt, ahol a legnagyobb erők az autó fő hossztartóinak vonalán kívül érik a karosszériát – ahogy a videóban is látszik, az utascella ezt is sértetlenül megúszta. A szervezet ezen felül nagyszerűnek értékelte az automata fékrendszer és a fényszórók teljesítményét is. Mindez elsősorban persze az amerikai vásárlók számára lehet örömteli, hisz az ő esetükben a biztosítási díjat is befolyásolhatja az eredmény, de nyilván a többiek számára is megnyugtató, hogy az Alfa Romeo szedán passzív biztonsága kifejezetten jónak bizonyult.

Az persze továbbra is kérdéses, hogy az Alfa Romeo ezzel a típussal képes lesz-e megvetni a lábát az Egyesült Államokban. Bár a típus kifejezetten jó sajtókritikát kapott, az eladásokon ez egyelőre nem nagyon látszik. Az eddigi adatok alapján az sem valószínű, hogy az idén képesek lesznek értékesíteni tízezer példányt az Egyesült Államokban.