Biztonságosnak bizonyult az Alfa Giulia

2017.10.04. 17:50

Ahhoz képest, hogy olyan pletykákat is hallottunk az Alfa Romeo szedánjáról, hogy biztonsági problémák miatt csúszott a bemutatója, kellemes meglepetés a legutóbbi szereplése az IIHS töréstesztjén. Ezt a szervezetet az amerikai biztosítótársaságok alapították, így talán ez mondható a leginkább függetlennek – ennek fényében különösen értékes ez az eredmény.

A Giulia ráadásul a Top Safety Pick+ minősítést kapta, ami a legjobb az IIHS értékelési rendszerében. Simán vette az olyan akadályokat is, mint a kis átfedéses törésteszt, ahol a legnagyobb erők az autó fő hossztartóinak vonalán kívül érik a karosszériát – ahogy a videóban is látszik, az utascella ezt is sértetlenül megúszta. A szervezet ezen felül nagyszerűnek értékelte az automata fékrendszer és a fényszórók teljesítményét is. Mindez elsősorban persze az amerikai vásárlók számára lehet örömteli, hisz az ő esetükben a biztosítási díjat is befolyásolhatja az eredmény, de nyilván a többiek számára is megnyugtató, hogy az Alfa Romeo szedán passzív biztonsága kifejezetten jónak bizonyult.

Az persze továbbra is kérdéses, hogy az Alfa Romeo ezzel a típussal képes lesz-e megvetni a lábát az Egyesült Államokban. Bár a típus kifejezetten jó sajtókritikát kapott, az eladásokon ez egyelőre nem nagyon látszik. Az eddigi adatok alapján az sem valószínű, hogy az idén képesek lesznek értékesíteni tízezer példányt az Egyesült Államokban.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.