Ennyire drága lenne a Tesla alkatrész?

2017.10.05. 13:58

A házibarkács megoldások nem csak nálunk fordulnak elő, sőt, ennél az amerikai karosszéria-pótlási próbálkozáshoz hasonlót itthon sem igen látni. Lehet, hogy az elképesztő Tesla alkatrész-árak állnak a háttérben?

tesla-diy

Úgy tűnik, a piros Model S teljes egészében elveszítette a hátsó felét egy baleset során. Amit helyette készített a gazdája, az önmagában is elképesztő. Néhány tessék-lássék levágott forgácslapból lett az új csomagtartó, és két nagyobb, ragasztószalaggal rögzített, átlátszó polikarbonát-lap pótolja a csomagtartófedelet. Rendszám is van, méghozzá jó védett helyen, a hátsó plexidarab mögött, ám úgy tűnik, a lámpák helyett nem sikerült másikat szerezni. Lökhárító viszont akadhatott a bontóban, igaz, nem épp a megfelelő színű. Ez így aligha vehet részt a forgalomban – a sérült lámpákra híresen háklisak az amerikai rendőrök, még Montanában is, ahol a rendszám alapján ez az autó található – viszont az a kérdés mindenképp felmerül, hogy miért volt szükség efféle kézműves javításra.

Az interneten egy ideje már keringenek pletykák a lehetetlen javítási költségekről. A Teslán a hivatalos szerviz-centrumok állítólag többszörös áron javítják a sérüléseket a többi autómárkához képest, kevés van belőlük, és más megoldás nem is igazán van, mivel a javítóelemekhez sem egyszerű hozzájutni.