400 millió eurót fektet müncheni kutató-fejlesztőközpontjába a BMW

2017.10.07. 12:33

400 millió eurót (120 milliárd forint) fordít müncheni kutatóbázisa fejlesztésére a BMW. A projekt 2019-ben fejeződhet be, általa mintegy ötezer új munkahely jöhet létre – jelentette a vállalat vezetése pénteken.

A Forschungs- und Innovationszentrum látványterve
A Forschungs- und Innovationszentrum látványterve

A BMW kutató- és innovációs központjában (Forschungs- und Innovationszentrum - FIZ) 2050-ig 15 ezer további munkahely jöhet létre Münchenben. A központban fejlesztik a jövő elektromos járműveit, az információtechnológiai fejlesztéseket és mesterséges intelligencia kutatását végző mérnökök és informatikai szakemberek új generációja kap helyet a vállalat fejlesztőközpontjában - mondta el Harald Krüger, a BMW vezetője.

A Forschungs- und Innovationszentrum látványterve
A Forschungs- und Innovationszentrum látványterve

Pénteken közölték azt is, hogy a BMW tárgyal egy oroszországi, kalinyingrádi összeszerelő üzem létesítéséről. Oroszország stratégiailag fontos piac a BMW fő riválisa, a Daimler számára is, amely Moszkvában kezdte meg a helyi gyártás előkészítését, hogy közelebb kerüljön a vásárlókhoz.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.