Mindjárt itt az első önálló Polestar-modell

2017.10.08. 14:55

Az előzetesen vártnál jóval korábban megérkezik a Polestar első önálló modellje. Ahogyan azt már nyáron megírtuk, a Volvónál úgy döntöttek, háztáji tuningcégükből önálló márkát faragnak. Akkor azonban még elég sok volt a bizonytalanság az elképzelés körül. Most viszont egy olyan kirakóst tett közzé saját Instagram-oldalán a Polestar, amelyből egyértelműen látszik: nem várnak 2019-ig.

polestar-teaser

Kezdetben arról volt szó, hogy a Polestar kimondottan elektromos autókra specializálódik, első saját villanyautójuk pedig 2019-ben érkezhet. Ezzel a lépéssel afféle biztonsági játékot folytatna a Volvo: ha az elektromos gépekkel kezdetben valami nem adja ki, a hibákat nem az ő nevükkel kapcsolják össze.

 A hatvan kockából álló puzzle-nek egyelőre csak néhány darabját mutatták meg, ennyiből pedig nagyon közelinek tűnik a rokonság a Volvo Concept Coupéval. Egyes Volvo-fórumokon a fanatikusok azt sem gondolják véletlennek, hogy éppen hatvan kockából áll a kirakós. Szerintük ez azt is jelentheti, hogy C60-nak hívják majd az újdonságot – igaz, ez nem több puszta találgatásnál.

Azt sem tudni még, miféle hajtáslánc kerülhet az autóba. Nyilvánvalónak tűnik, hogy nem teljesen elektromos lesz a titokzatos Polestar. Mivel a teljesítmény a legújabb információk szerint 600 lóerő körüli lehet, jó eséllyel tippelhetünk a 90-es sorozatú Volvókból és az új XC60-ból ismert T8 hibridrendszer továbbfejlesztett változatára.

Hamarosan többet tudunk majd, a kirakós hiányzó darabjainak felfedését, az első önálló Polestar bemutatását ugyanis október 17-re ígérik.