Vezethetjük az álom-Peugeot-t

2017.10.09. 17:39

Egy játék mindent elvisel, például vezethetünk benne olyan autókat, amelyeket az adott gyártónak eszébe sem jutna a valóságban elkészíteni. A PS4-en futó Gran Turismo Sportban például vezethető lesz a valaha volt – vagyis nem volt – legdurvább Peugeot sportkocsi, az L750 R.

A tavaly bemutatott L500 R egy sokkal durvább változatáról van szó, amely minden paraméterében jobb. A teljesítménye a másfélszerese, miközben a tömegét 1000-ről 825 kilogrammra mérsékelték – legalábbis ez a mondás. Ne feledjük, ilyen autó nincs, így egyáltalán nem kell megvalósíthatónak lennie. Így az is csak szép mese, hogy a teljesítményt egy 580 lóerős benzinmotor és egy 170 lovas villanymotor adja össze. Igazából érdekes lenne tudni, hogy ha a Peugeot elkészítené az L750 R-t, valójában milyen paraméterek adódnának. Talán nem volna lehetetlen elérni a virtuális autó paramétereit, bár abból kiindulva, hogy a franciák Le Mans-ban indított versenygépe, a 908-as 700 lóerős volt és úgy 900 kilót nyomott, nem is feltétlen volna egyszerű feladat.

Az egészben az a fura, hogy kipróbálható lesz, milyennek képzeli a francia cég a tökéletes élményautót, miközben elkészíteni meg sem próbálják. Valahogy az az érzésünk, a lényeg, hogy a játékosokba beoltsák, a Peugeot ilyen klassz dolgokra képes, ami viszont nem is biztos, hogy igaz.