Nincs többé VW Scirocco

2017.10.12. 15:02

Úgy néz ki, a Scirocco nem éri meg a tizedik évét, és ahogy korábban már utalt rá a VW egyik igazgatója, közvetlen utódja sem lesz. A név viszont nem tűnik el végleg, ha minden igaz, legközelebb egy sportos villanyautóra akasztják a névtáblát.

Egy ideje már hallani lehetett, hogy a VW a Scirocco gyártásának leállítását tervezi. Nem különösebben meglepő a döntés, hiszen a típust 2008 óta gyártották a Volkswagen csoport portugál gyárában, és a legutóbbi négy évben évi 10-12 ezernél nem adtak el belőle többet, így egy teljes frissítés aligha térült volna meg. Látszólag ugyan még a kínálat része a Scirocco, de új rendeléseket már nem vesz fel a VW, ami azt jelzi, hogy a gyártás leállítására készülnek. Közvetlen utódja nem is lesz a típusnak: aki gyors, kompakt VW-t szeretne, a közeljövőben kénytelen lesz beérni a Golf GTI és Golf R típusokkal. Ám ez nem jelenti, hogy a Scirocco névvel nincsenek tervei a névvel.

Egyes pletykák szerint már fejlesztés alatt áll egy sportos modell a VW új, elektormos hajtású MEB padlólemezére, és ez örökölheti a Scirocco nevet. Arra viszont biztosan várni kell: az első MEB alapú VW-t ugyan 2019-re ígérik, de a sportos változat gyártásba küldése biztosan nem élvez elsőbbséget a programban. Így legkorábban 2021-2022 környékén számíthatunk a Scirocco név újbóli felbukkanására.