Már nem kérdés: jön a Ferrari városi terepjárója

2017.10.13. 10:42

Sokáig úgy tűnt, nem adják meg magukat a trendnek, de már biztos, hogy lesz városi terepjárója a Ferrarinak. Sergio Marchionne igazolta a közelmúlt pletykáit, és még arról is beszélt, milyen dilemma dolgozik a háttérben. 

Nem kell megijedni, ez csak egy amatőr látványterv
Nem kell megijedni, ez csak egy amatőr látványterv

A Fiat-vezér Marchionne nagyot megy a héten. A napokban már volt egy nagy sajtóvisszhangot eredményezett kinyilatkozása, amikor kifejette, miért nem látja működőképesnek a villanyautózást, most pedig a Ferrari első SUV-járól beszélt. Pontosabban FUV-ról, ahogy Marchionne hivatkozott tervezett városi terepjárójukra, aminek szándékát most, egy New York-i konferencián ismerte el először nyilvánosan.

Marchionne továbbment, és elárulta, jelenleg azon megy az ötletelés a vezetésben, mennyi lesz az ideális darabszám. Mint mondta, meg kell találniuk, hol van az a határ, ahol még nem sérül az exluzivitás. Tipikus luxusmárkás dilemma, valószínű gyorsan túllépnek majd rajta, arról viszont még egy szó nem esett, milyen is lesz valójában az emelt hasú Ferrari. Pletykák persze vannak, V8-lelkű hibridhajtásról és alumínium platformról hallani.