Sportmerci-orrot kap az A osztály

2017.10.17. 17:05

Egy ideje már nyilvánosan próbálhatják az A osztály új változatát, de most először látunk olyan képeket, ahol a karosszéria és a fóliázás közt nincsenek nagy, alaktalan idomok, így szépen látszik, hogy mi változik.

A módosítások viszonylag egyszerűen összegezhetők: az A osztály olyan orrot kap, amilyet a Concept A Sedan tanulmányon láttunk még áprilisban, ami egyébként erősen emlékeztet a Mercedes egyes sportkocsijainak hűtőmaszkjára is. Hasonló orra van például az AMG GT R-nek, azzal a különbséggel, hogy ott sűrű függőleges rácsozatot használtak – ez az úgynevezett Panamericana rács, mivel ilyet viseltek a Carrera Panamericanán indított korai Mercedes sportautók – ami a mezei A osztályon aligha lesz.

A lefelé szélesedő hűtőrács-keret és a késpenge-forma fényszórók egyébként elég jellegzetes formai megoldások, megkockáztatnánk, hogy még jót is tesznek az A osztály formatervének. A típus az idén egyébként öt éves, és az utód megjelenéséig három-négy évet még biztosan ki kell húznia az egyre korszerűbb vetélytársak ellenében, így szükség is lesz a formai felfrissülésre. Valószínű, hogy az autó hátsó részén is változtatnak, bár ott sokkal kevesebb látszik át az álcán. Ezzel együtt mintha kisebb hátsó lámpatesteket alkalmaztak volna.

Úgy tudjuk, a felújított A osztállyal legkésőbb 2018 tavaszán találkozhatunk a Genfi Autószalonon, és lassanként a többi fronthajtású Mercedes átdolgozására is sort kerítenek.