Háromszázat megy az új Hennessey – mérföldben!

2017.10.19. 15:32

A texasi tuningcég sportkocsiját csak egy erősen átépített Lotusnak tekintették, de a legújabb változat, a Venom F5 már a kabinját sem a brit sportkocsigyártótól kapja. Ráadásul jó eséllyel ez lesz a világ leggyorsabb utcai autója, lelépve ezzel a Bugatti Chiront  is.

hennessey300

Legalábbis erre utal a kép, amelyet most tettek közzé: az új sportkocsi mellett egy 300-as sebességkorlátozás táblát láthatunk, és Texasban mérföld/órában mérnek. Ez 483 km/h-t jelentene, már ha az új sportkocsi tényleg képes lesz ilyen elképesztően gyorsan haladni a saját erejéből. Végül is nem lehetetlen, 1500 lóerő elvileg elegendő, a szűk keresztmetszet a Bugatti Chironnál sem ez: ahogy korábban a cég tesztpilótája nyilatkozta, egyszerűen nem tudtak olyan gumiabroncsot beszerezni, amely kibírna a 450 km/h feletti sebességet, és ugyanakkor viszonylag hosszú élettartamú.

A Bugattinak mondjuk nem a legjobbak az adottságai: a közel két tonnás tömeg sokkal jobban megterheli a gumiabroncsokat, főleg nagy tempónál, mint szükséges. A Hennessey sportkocsija várhatóan sokkal könnyebb lesz – 1,2-1,3 tonnáról hallani – ami magyarázhatja, hogy hasonló paraméterekkel rendelkező gumikkal hogyan lehet még gyorsabb, mint a VW csoport szupersportkocsija. Cserébe a Venom hasonló áron – egy-egy példány 1,2 millió dollárba kerül – jóval spártaibbnak ígérkezik. Sokkal közelebb áll majd egy versenyautóhoz, mint a luxuskivitelű Bugatti.

Ami még mindig nem világos, hogy mikor válik elérhetővé az amerikai szupersportkocsi. Abból a tényből kiindulva, hogy most hoztak nyilvánosságra egy újabb kedvcsinálót, azon sem csodálkoznánk, ha még a decemberi Los Angeles Auto Show-n, vagy jövő januárban Detroitban kiállítanák a végleges, már gyártásra szánt változatot.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.