Valami nagyon kék készül a Nissannál

2017.10.19. 06:07

Míg a Toyota ontja magából újdonságai ismertetőit, a Nissan egyelőre csak homályos előzetessel utal a Tokiói Autószalonra szánt újdonságáról.

Egy rövid klipet készítettek az újdonságról, amely alighanem egy új tanulmányautó lesz, várhatóan sok kék LED-del – legalábbis erre utal a tetővonal kiemelése a vázlaton. Ezen kívül csak az autó sziluettjét látni, ami a Nissanokra mostanság jellemző hosszú orrú, íves tetejű szabvány-forma egy laposabb, elnyújtottabb változatának tűnik. A két évvel ezelőtt ugyanitt bemutatott IDS tanulmányra emlékeztet leginkább, de halványan emlékeztet az új Leafre is.

A kisfilm arra utal, hogy valamiféle autók közti kommunikációs rendszert mutatnak majd be, amely a teljesen önálló robotpilóta-rendszerek egyik alapköve lehet. Az pedig biztosra vehető, hogy ha tanulmány, akkor elektromos hajtást kap – a Nissannál egyértelműen ebben látják a jövőt.

Ennél többet a jövő héten, Tokióban árulnak el, ahol a Totalcar is jelen lesz.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.