2017.10.21. 16:43

...a Lamborghini korábbi vezetője. Az autóiparban kanyargós utat bejárt Stephan Winkelmann lesz Wolfgang Dürheimer utóda a VW-csoport másik nagy nevű csúcssportautó-márkájánál. 

Stephan Winkelmann

Rómában felnőtt német, aki a Mercedes-től váltott a Fiathoz, majd került a Lamborghini élére – ő lenne Stephan Winkelmann, a Bugatti új német-olasz vezérigazgatója. A Volkswagen csoport kirakatmárkájánál Dürheimer nyugdíjazása indított be a mozgolódást. Az 59 éves szintén német vezérigazgató 18 évet húzott le a VW konszernnél, ami alatt levezényelte többek közt a Veyron és a Chiron gyártását. Nyugdíjazását állítólag ő maga kérte, ezért szedték elő a helyére hirtelen Winkelmannt, akinek már van bő tíz év tapasztalata a sportautó-gyártásban.

Winkelmann 2005-től 2016-ig vezette a Lamborghinit, tavaly tették át a Audi quattro-részlegére. Hivatalosan év végétől veszi át a Bugatti vezetői posztját Dürheimertől.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.