A Volkswagen vezére beszólt a Teslának

2017.10.22. 14:46

Érdekes fejtegetésbe bocsátkozott a passaui Menschen in Europa fórumon a Volkswagen-konszern első embere. A rendezvény témái közt szerepelt a politika, a gazdaság és a kultúra mellett az autóipar is, Matthias Müller pedig némi kritikával illette a Teslát.

BN-IH641 PORSCH P 20150507151223

A cégvezető így kezdte: „Mindenképpen kell szólnom néhány szót a Tesláról: a nagy bejelentéseknek van néhány világbajnoka – de nem akarok megnevezni senkit.” Ha valóban nem akar megnevezni senkit, azt nem így kell csinálni, ebben az egyben biztosak lehetünk. Müller aztán hozzátette, hogy egyes autógyártók alig 80 ezer példányt értékesítenek évente, míg a Volkswagen idén például 11 milliót. Mégis a Tesla az a vállalat, amely negyedévente dollár-százmilliókat dob ki az ablakon, olykor pedig ok nélkül bocsátanak el dolgozókat. Szerinte ez messze áll a társadalmi felelősségvállalástól.

Müller itt részben arra gondolhatott, hogy a Tesla a közelmúltban mintegy több száz munkatársától vált meg (a pontos szám nem ismert, de valahol 400 és 700 között lehet). Közben pedig olyan ügyekben ajánlják fel segítségüket, mint a Maria hurrikán által elpusztított Puerto Ricó-i elektromos hálózat újjáépítése.

A VW-vezér megnyilatkozása már csak azért is bátor, mert náluk is van ám megoldandó feladat házon belül, nem is kevés. Egyrészt máig érződik a vállalatcsoporton belül a két éve kirobbant dízelbotrány hatása, másrészt pedig idén nyáron komoly kartellgyanúba is keveredtek, más német márkákkal együtt.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.