Ennyi volt: legyártották az utolsó Holdent

2017.10.22. 07:05

Párszor már eltemették az ausztrál autógyártást, de talán még soha sem hangzott el az ítélet olyan megalapozottan, mint most. Legurult a gyártósorról az utolsó Holden.

brz

Ausztrália autógyártása pokoli időszakát éli ezekben az években. Tavaly ilyenkor a Fordról írtuk, hogy 91 éves jelenlét után otthagyja az óriási szigetországot, három hete a Toyota állította le a helyi gyártást, most pedig az ország nagy történelmű saját márkája, a Holden állt le az autógyártással.A héten volt a napja, hogy a 161 éves vállalat legyártotta utolsó járművét, egy Commodore SSV-t.  

Az 1856-ban nyeregkészítésre alapított Holden a negyvenes évek óta gyártott autókat. Ebben az elmúlt hét évtizedben javarészt a General Motorstól kapott ilyen olyan liszenszekre gyártottak a helyi igényeknek megfelelő autókat, lényegében az egyetlen számottevő ausztrál autómárka voltak ezalatt. A Holden mint vállalat nem szűnik meg a gyárleállással, az autóimport lesz a profiljuk ezután.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.