Koreai cég építi Európa legnagyobb akkumulátor-gyárát

2017.10.24. 06:38

A Tesla Gigafactory-jától messze kisebb lesz, de így is Európa legnagyobb akkumulátor-gyára épül hamarosan Lengyelországban. A koreai LG Chem reagált az európai elektromos autós lázra.

A Chevy Volt LG Chem-féle akkupakkja
A Chevy Volt LG Chem-féle akkupakkja

1,63 milliárd dolláros (410 milliárd forint) beruházásba kezd az LG Chem a délnyugat lengyelországi Wroclaw-ban. Az óriási koreai techcég, az LG sok egyéb mellett egy ideje már foglalkozik villanyautók akkumulátorának gyártásával is leányvállalatával, aminek akksijai többek a Hyundai villanyautóiba és Chevrolet Voltokba kerülnek. A Chemnek Korea mellett Michiganben is van már gyára, a lengyel üzemmel pedig Európába is elérnek.

Az épülő gyár kapacitásáról annyit tudni, hogy nagyjából tizede lesz a Tesla nevadai Gigafactory-jának, a világ messze legnagyobb akkumulátorgyárának. Ez sem hangzik kevésnek, bár a VW által nemrég közölt piaci igényhez képest elenyésző.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.