Háromüléses sportautón dolgozik a Glickenhaus

2017.10.29. 09:57

Viszonylag új szereplő a szupersportkocsi-piacon a Scuderia Cameron Glickenhaus. Jelenleg egyetlen modelljük van, igaz, az SCG 003 kétféle változatban is létezik. Genfben meg is lestük tavasszal, hogyan csomagolták be hangzatos ígéreteiket, a 2 g-s oldalgyorsulást és a 350 km/h fölötti végsebességet. Most bővítik a kínálatot.

SCG Chat.

Lets say SCG developed a second model.

What should it be?

Very Light Weight Sports Car?

Carbon Body and...

Közzétette: Scuderia Cameron Glickenhaus2017. október 25.

Egyelőre csupán néhány képet tettek fel Facebook-oldalukra, a hozzá kapcsolódó szövegben pedig arra buzdítják rajongóikat, hogy játsszanak el a gondolattal, mi lenne, ha újabb modellt készítene a Glickenhaus? Néhány infót azért elszpojlereznek, így kiderül, hogy háromüléses sportautóra számíthatunk.

A technikáról annyit tudni, hogy 650 lóerő körüli teljesítményre lesz képes a sportkocsi, amit vélhetően turbóval érnek el. A vevők hatos kézi váltó és váltófülekkel kiegészített automata közül választhatnak majd. A váz és a kaszni szénszálas lehet, ezzel igen könnyűvé téve az egyelőre névtelenül futó újdonságot.

Az SCG olyannyira komolyan gondolja a dolgot, hogy már előrendeléseket is felvesz. A háromszemélyes gép jóval olcsóbb lesz, mint a kétmillió dolláros SCG 003: mindössze ötödannyit, 400 ezer dollárt kérnek érte. Ettől azért tömegcikk még biztosan nem lesz, hisz forintba átszámolva ez még mindig brutális, 100 millió fölötti szám. A gyártás az eddigivel ellentétben nem Olaszországban, hanem hazai pályájukon, az USA-ban folyik majd.