Vázlatokon a Lotus első hobbiterepjárója

2017.10.29. 15:28

Napvilágot láttak az első képek a Lotus készülő crossoveréről. A vázlatokat a holland Autovisie.nl hozta le. Úgy tűnik, most a britek is beállnak a végeláthatatlannak tűnő sorba, és meglovagolják a SUV-hullámot.

A rajzok alapján a hobbiterepjáró formája teljesen szembemegy a márkaalapító Colin Chapman híres mondásával. „Egyszerűsíts, majd tedd könnyűvé” – hangzott egykor a jelmondat, ezzel szemben a SUV meglehetősen komplikált formájúnak tűnik elsőre, ívekkel, hajlításokkal, élekkel alaposan megtűzdelték a kasznit. A kupés tetővonal nagyjából már azt is kijelöli, hogy kik lesznek a konkurensei – bár egyelőre nem tudni, hogy méretben az X4-es vagy X6-os BMW-hez lesz-e közelebb.

Bár a Lotusnak még nem volt sorozatgyártású modellje ebben a szegmensben, de az APX látványterve bő egy évtizeddel ezelőtt valami hasonló előszele lehetett. 2015-ben már konkrétan SUV-okról beszéltek, azzal a nem túl szerény ígérettel, hogy a kategória legkönnyebb és leggyorsabb autóját akarják megcsinálni. Ezt a célt vélhetően most is fenntartják.

A hírek szerint 2021-re készülnek el a hobbiterepjáróval. Anyagi hátterük mindenesetre lesz hozzá, ugyanis nemrég a kínai Geely szerzett többségi tulajdont a cégben.