Otthagyja a Dakar-ralit a címvédő Peugeot

2017.11.01. 16:19

Hiába nyerte meg az utolsó két Dakart, 2019-ben már nem lesz ott a legnevesebb terepraliversenyen a Peugeot. A szabálymódosítás állhat a lelépés mögött.

Peugeot 2008 DKR 2014-12-19 001

A Peugeot 2015-ben tért vissza a Dakar-ralira. A franciák a nyolcvanas évek végén már nyertek négyet az akkor még Afrikában rendezett versenyen, majd '15 óta az elmúlt három Dakarból kettőt behúztak a Dakar-legenda Stephane Peterhansellel. A januári versenynek is főesélyesként indulnak neki a franciák, várhatóan sikerül majd egy újabb győzelemmel búcsúzniuk újabb pár évtizedre a terepralisport csúcsától. 

A Peugeot Sport vezetője, Bruno Famin már egyértelművé tette, hogy ez lesz az utolsó Dakarjuk, a döntés okait azonban nem fejtegette. Ettől függetlenül egy ideje már közismert, hogy a rendezők 2019-től a hátsókerekes autók számára hátrányosan változtatnának a szabályokon, az pedig sokat ronthat a Peugeot terepralira fejlesztett versenyautójának, a 3008DXR-nek a versenyképességén. 

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.