A nap fotóján az indianapolisi ovál fúrásmintája

2017.11.02. 17:10

Autósport történészek pornóját tette Twitterére J. Douglas Boles, az Indianapolis Motor Speedway elnöke. Tessék, egy nagy darab sporttörténelem:

bjwe0v7y5mofws13r1un

A fúrásmintát a következő felújítás előtt vették és gyakorlatilag ott van rajta az amerikai autósport legnevesebb versenypályájának teljes történelme. Az a vörös sáv az alján például még a pálya építésének idején került a helyére, 1909-ben és nem más, mint tégla, ami részben egészen az ötvenes évek végéig volt a pálya borítása – rajta zajlottak a hőskor Indy 500-asai és még sok más verseny. A hatvanas években jött a teljes aszfaltozás, amit aztán többször megismételtek. Egészen a felső negyedéig korhű a minta, utána bekavar a képbe, hogy nem minden felújításnál hagyták meg a régi borítást, volt, hogy visszamarták a korábbiakat. 

btvqanwtuacykyriucw9

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.