Megjött a Bugatti új rémálma

2017.11.02. 10:59

Nem viccelnek a texasiak, messze fölé lőnének a Bugatti rekordjának: megmutatta végre a Hennessey, mivel nyomná le a Veyront és a Chiront. 

A Bugatti és a Hennessey várható összecsapása nem előzmények nélküli. A texasiak egyszer már elkapták a Bugatti világcsúcsát: még évekkel korábban verték le a Veyront a csúcsról egy Venom GT-vel, de mivel azt a rekordot nem hitelesítette a Guinness bizottság, hivatalosan nem is létezik. Veyron már nincs, az elégtételt már a Chironon kell venni, ami szeptember elején futott egy 41,96 másodperces 0-400-0 km/h-s rekordot, és azt ígérik, jövőre rámennek a végsebességi rekordra is. Ezt legyőzni épült az új Hennessey, a Venom F5.

A texasi autófejlesztőknek négy év munkájuk van az F5-ösben, ami már nem egy továbbépített Lotus Exige, mint a GT volt, itt már az alap is saját. A szénszálas alapra került a kaszni elképesztő, 0,33-as légellenállási együtthatóval. A hajtás is abnormális: egy biturbós V8 hajtja a hátsó kerekeket közel 1600 lóerővel. A hétsebességes váltónak ezzel kell majd megmozgatni az 1338 kilós F5-öt. Az amerikaiak azt mondják, a 300 mérföld/órás végtempó a cél, azaz 483 km/h-t is tudhat ez a sárga szörnyeteg, és ezt hamarosan be is bizonyítják a világnak. Ez már messze a Veyron 431,072-es csúcsa fölött van, de ki tudja, mit tud majd a Chiron jövőre?