Jönnek a sporthibridek a VW-csoporttól?

2017.11.03. 14:09

Bár rendre hangoztatják, hogy belátható időn belül a legnagyobb villanyautó-gyártóvá válnának, úgy hallani, nagyobb hangsúlyt adnának az átmeneteknek a VW-nél: erős hibridekkel tenné vonzóbbá a konszern az ügyfelek számára a villanyhajtást.

IMG 8761

Az Autocarnak nyilatkozott név nélkül egy állítólagos belső forrás, aki a lapnak elárulta, átgondoltabb a Volkswagen nagy villanyautós láza annál, ahogy kívülről látszik. Állítólag a konszern felsővezetői közt is egyre inkább az a vélemény, hogy sporthibridekkel lenne érdemes meggyőzni az ügyfeleket a villanyos hajtásláncok előnyeiről, nem kell egyből bedobni őket a mélyvízbe azzal, hogy rögtön csak villanyosban teszik eléjük a sportmodelleket. Úgy hallani, a vezetésben a hothatch-ek hibridesítését látják az igaz útnak.

A VW a közelmúltban többször hangoztatta, hogy 2025-re harminc tisztán elektromos modell lesz a kínálatukban és úgy számolnak, az évtized közepére kizárólag villanyos eladásaik elérik a 2-3 millió autó/éves tempót, amivel jelen állás szerint magasan a legnagyobb szereplői lehetnek ennek a piacnak.